Paradoxal, combinagiul Movila e singura speranta a lui Basescu la Iasi. Mai important, e si singura speranta a economiei locale

Am tot spus ca in fruntea PDL Iasi se burica multe genii care nu au nici o legatura cu politica. Iar ce s-a intimplat duminica a confirmat asta cu virf si indesat. Petrica Movila a oferit tuturor o lectie mare despre cum se cistiga alegerile. Era singur impotriva tuturor geniilor si i-a umilit si pe Miaela si pe “domnul ministru” Cirlan, nu mai vorbesc de arogantii Oprea si Paduraru. Toti acestia din urma au crezut ca e suficient sa se anunte candidati, eventual sa dea citeva telefoane in judet si sa se vada cu niste primari, pentru ca alegerile sa fie cistigate.
Movila a fost singurul care a luat-o metodic. Uitati-va la cine ii e locotenent – Bulgaru, om care nu ar cistiga alegeri in mediul urban nici daca ar candida singur, dar care in mediul rural a arat tot ce inseamna business mic. Acolo e cheia voturilor, iar Movila a inteles din timp asta. El personal sau apropiatii sau au mers in fiecare comuna din judet, au vorbit cu oamenii, le-au promis, poate i-au mai si pacalit, dar au vorbit cu toti. In schimb “presedinti” ca MIaela, Oprea sau Grigore au dificultati serioase in a arata unde e o comuna chiar cu harta in fata, daramite sa controleze organizatii locale.

Aceasta lectie oferita de Movila este, de fapt, singura sansa a PDL-ului local de a cistiga ceva in 2012. La cum aratau pina acum filialele USL si PDL (dupa demolatoarele sefii ale lui Carlan si mai ales Mihaela Popa), se anunta o bataie cu strigaturi pentru portocalii. Daca insa PDL-ul aplica serios si consecvent reteta folosita de Movila la alegerile interne atunci Fenechiu si NIchita ar putea avea surprize mari.

Paradoxul este ca sansa PDL-ului local sta tocmai in Movila, cel consacrat drept combinagiu transpartinic. Da, Movila cel acuzat de “verticali” ca e “coarda”, “omul lui Nelu” si “preferatul lui Nichita”, tocmai el este singura sansa a PDL-ului la Iasi. El e singurul capabil, in acest moment, sa puna PDL-istii in miscare la tara, el are cele mai bune legaturi cu mediul de afaceri (lucru esential dar pe care Mihaela Popa nu l-a inteles niciodata).

Ramine de vazut daca Movila va fi cucerit de perspectiva de a fi guru politic batindu-se cit de cit pe bune cu USL-ul sau va dezamagi si el prin combinatii departe de ochii prostilor. Pe termen scurt cred insa ca va cistiga economia locala. MOVILA  va tine mortis sa demonstreze ca el poate  mult mai mult decit Carlan sau Popa si va forta aterizarea la Iasi a mai multor  finantari guvernamentale ori private.

Comentarii

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*