Ce nu poate fura Flutur Iașului deși are banii ca și băgați în buzunar.

Am vazut în vară cum arată spitalul privat Arcadia. O clădire plănuită inițial să fie una de birouri, modelată apoi pentru un spital multifuncțional care arată trăsnet, e părerea mea şi a tuturor jurnaliştilor care au fost lăsaţi o zi să-şi bage nasul peste tot, inclusiv în sala de operaţie.

Întrebarea mea e simplă: dacă Fiterman a putut să facă o asemenea bijuterie cu doar 20 milioane euro (repet, o clădire plănuită iniţial pentru altceva, deci modelată ulterior la costuri suplimentare), cum naiba nu găsesşte ditamai puterea politică ceva mai mulţi bani să facă un spital pentru toată Moldova? Nu trebuie 300 milioane, cât spunea un ministru PDL sau 150 milioane, cât auzeam din zona PNL. Matematica arată că e nevoie de 80 milioane pentru un spital cu 800 de paturi, dar dacă nu vrei luxul de la Arcadia şi proiectezi cu grijă totul de la început în mod cert costurile se pot duce sub 60 de milioane euro. Scuza că nu sunt bani nu o cred, dacă interesul regional cere acest spital, atunci se găsesc bani.

Dar pentru asta e nevoie de politicieni puternici. Dumitru Oprea, în ciuda stângăciilor sale politice și a răsucirilor care i-au amețit inclusiv pe fanii săi cei mai înfocați, știe ce beneficii ar aduce județului o astfel de investiție. Problema e că nu prea are putere, el și ceilalți parlamentari PDL și UNPR de Iași,

MARELE NOROC ESTE CĂ FLUTUR NU ARE LA SUCEAVA MEDICI CA LA IAȘI, PENTRU CĂ ALTFEL NE FURA ȘI SRU.