Paradoxal, combinagiul Movila e singura speranta a lui Basescu la Iasi. Mai important, e si singura speranta a economiei locale

Am tot spus ca in fruntea PDL Iasi se burica multe genii care nu au nici o legatura cu politica. Iar ce s-a intimplat duminica a confirmat asta cu virf si indesat. Petrica Movila a oferit tuturor o lectie mare despre cum se cistiga alegerile. Era singur impotriva tuturor geniilor si i-a umilit si pe Miaela si pe “domnul ministru” Cirlan, nu mai vorbesc de arogantii Oprea si Paduraru. Toti acestia din urma au crezut ca e suficient sa se anunte candidati, eventual sa dea citeva telefoane in judet si sa se vada cu niste primari, pentru ca alegerile sa fie cistigate.
Movila a fost singurul care a luat-o metodic. Uitati-va la cine ii e locotenent – Bulgaru, om care nu ar cistiga alegeri in mediul urban nici daca ar candida singur, dar care in mediul rural a arat tot ce inseamna business mic. Acolo e cheia voturilor, iar Movila a inteles din timp asta. El personal sau apropiatii sau au mers in fiecare comuna din judet, au vorbit cu oamenii, le-au promis, poate i-au mai si pacalit, dar au vorbit cu toti. In schimb “presedinti” ca MIaela, Oprea sau Grigore au dificultati serioase in a arata unde e o comuna chiar cu harta in fata, daramite sa controleze organizatii locale.

Aceasta lectie oferita de Movila este, de fapt, singura sansa a PDL-ului local de a cistiga ceva in 2012. La cum aratau pina acum filialele USL si PDL (dupa demolatoarele sefii ale lui Carlan si mai ales Mihaela Popa), se anunta o bataie cu strigaturi pentru portocalii. Daca insa PDL-ul aplica serios si consecvent reteta folosita de Movila la alegerile interne atunci Fenechiu si NIchita ar putea avea surprize mari.

Paradoxul este ca sansa PDL-ului local sta tocmai in Movila, cel consacrat drept combinagiu transpartinic. Da, Movila cel acuzat de “verticali” ca e “coarda”, “omul lui Nelu” si “preferatul lui Nichita”, tocmai el este singura sansa a PDL-ului la Iasi. El e singurul capabil, in acest moment, sa puna PDL-istii in miscare la tara, el are cele mai bune legaturi cu mediul de afaceri (lucru esential dar pe care Mihaela Popa nu l-a inteles niciodata).

Ramine de vazut daca Movila va fi cucerit de perspectiva de a fi guru politic batindu-se cit de cit pe bune cu USL-ul sau va dezamagi si el prin combinatii departe de ochii prostilor. Pe termen scurt cred insa ca va cistiga economia locala. MOVILA  va tine mortis sa demonstreze ca el poate  mult mai mult decit Carlan sau Popa si va forta aterizarea la Iasi a mai multor  finantari guvernamentale ori private.

Asculta telefoanele Ghiocel?

Dupa ce a comandat spargerea emailurilor mai multor persoane locale importante (parlamentari, apropiati ai primarului, ziaristi s.a.), alegindu-se cu un dosar penal de toata frumusetea, Ghiocel a pus la cale o noua chestie tipic securista: s-a apucat de ascultat telefoane. Nu sporadic si pe furis, cum facea pina nu de mult, ci aplicat si organizat. Iar asta, culmea, cu acceptul celor ascultati.
Cum functioneaza smecheria?

Ghiocel se lauda pe Zoaia ca ofera moca o aplicatie pentru telefonul mobil, fraierii descarca programelul (cica pentru a citi mai usor Zoaia, desi orice smartphone cit de cit performant permite citirea oricarui site), iar apoi tot ce se vorbeste se inregistreaza. Asta mi-a povestit un astfel de naiv, culmea, amic bunicel cu Ghiocel.

 

Prudent fata de intoxicari, am intrebat specialistii daca e posibil asa ceva. Teoretic nu, pentru ca, spre exemplu, Apple nu permite crearea nici unei aplicatii daca firma ce a creat Iphone-ul are dubii privind securitatea utilizatorului aplicatiei in cauza. Numai ca teoria este intotdeauna contrazisa de realitate iar Ghiocel duhneste mult prea mult a smecherie securista. Asa ca cine vrea sa riste…

Oameni de încredere ai lui Nichita şi Fenechiu au lăsat baltă USL-ul şi au fugit la UNPR

În ciuda pretenţiilor şefilor locali ai PSD şi PNL cum că USL-ul e tare şi sparge tot la anul, colaboratori foarte apropiaţi ai lui Nichita şi Fenechiu au dezertat oficial la UNPR.

Primul nume mare care a sărit gardul e PSD-istul Tonel Cazacu, fost şef la OPC, ultima oară pus de Nichita şef la Tehnopolis pe o leafă de 1500 de euro pe lună. Cazacu nu doar că s-a înscris în UNPR-ul fără identitate, doctrină şi perspectivă, ci şi ară judeţul pentru a racola alţi PSD-işti în tabăra PDL-ului nr. 2.

Al doilea apropiat al şefilor USL care a schimbat radical barca politică e milionarul în euro , Ştefan Timofte. Colaborator apropiat al lui Fenechiu, ba chiar primar în colegiul parlamentar al şefului PNL Iaşi (primar de Tomeşti), Timofte a dat şi el cu băţul la UNPR. Mai mult, i-a transmis oficial lui Gabriel Oprea că aşteaptă ordine pentru a lua voturi din coşarca lui Fenechiu şi a le muta în cea a lui Băsescu.

Norocul lui Gigi şi Relu că la PDL Iaşi hăţurile au ajuns pe mâna unor ageamii politici.

 

 

 

Mall-urile Iulius sunt de vânzare?

În ciuda declaraţiilor oficiale cum că nici nu s-ar pune problema vânzării (în întregime sau pe bucăţi) reţelei Iulius Mall, surse din piaţă şuşotesc altceva. O păsărică de regulă foarte bine informată mă anunţa acum 3 luni că Iulius Mall Suceava a fost deja măritat. Informaţia a fost vehiculată apoi de patronul unei firme din domeniul supravegherii, solicitată brusc să facă modificări majore la acelaşi mall din Suceava. Recent, o altă sursă foarte bună mă anunţa că întreaga reţea Iulius Mall ar urma să fie vândută, noul proprietar urmând a fi Inter Ikea, dezvoltatorul celui mai mare retailer de mobilier pentru casa din lume.

Aşa o fi? De regulă nu iese fum fără foc. N-am încă probe ca la Parchet pentru fumul pe care vi-l ofer acum dar e sigur că ceva mişcare este, doar n-au înnebunit dintr-o dată 3 oameni care n-au nici o legătură unul cu altul şi care, fiecare în parte, s-au dovedit până acum acum surse credibile 100%.