Cât de proşti sunt Nichita şi Prisecariu

Ultimele evoluţii din media locală arată, cui ştie să vadă, situaţii absurde, greu de tradus altfel decât prin prostie.

1. Prostia lui Prisecariu
După ce a obţinut o victorie imensă scoţând definitiv şi irevocabil PALAS-ul în afara legii, DĂnuţ Prisecariu a avut o reacţie bizară: a stat pe burtă şi a ridicat PALAS-ul în slăvi. Bonus, a transmis tot felul de mesaje de încurajare pentru Dascălu, cel care îl lua la mişto acum câţiva ani susţinând că ei doi nu pot fi comparaţi deoarece “e ca şi cum ai compara Mercedesul cu Loganul”.
Deci în loc să profite de uriaşa victorie din instanţă Prisecariu i-a întins mâna lui Dascălu. Ce a primit în schimb? Valuri de lături de la ziarul de şantaj ce răspunde la comanda patronului oficial de la Iulius Group.

Credeţi că nu e nici o legătură între calomniile servite darnic de BZI şi comenzile lui Dascălu? Păi ia faceţi un calcul scurt după ce s-a întâmplat ieri: TELE M a dat, prost şi coafat, o ştire despre accidentul rutier produs de omul de încredere al lui Dascălu. Imediat în curtea BZI a apărut un BMW serie 7 identic cu cel folosit în mod curent de patronul Iulius. Iar azi BZI bagă scurt o nouă  bălăcăreală despre Danuţ, cel de care, culmea, uitase în ultimele două săptămâni.
Coincidenţă? Să vă amintesc încă una tare-tare: Când a început să-l bălăcărească pe Dănuţ, BZI nu avesa muniţie proprie, doar fusesră ani buni prieteni iar Ghiocel nu credea că se va ajunge aici. Aşa că BZI nu avea cu ce să-i scoată ochii. Brusc însă au apărut documente de la Cadastru care, atenţie, aveau ştampile, datate cu şase-şapte luni în urmă (cei de la BZI au fost atât de proşti încât nu s-au gândit să acopere acest indiciu în pozele publicate de ei). Dar cine putea avea grijă de Dănuţ şi de afacerile lui imobiliare? Mulţi. Însă puţini ştiau şi ce poate avea efect la o bălăcăreală publică, iar experţi la aşa ceva sunt generalii şi coloneii de Secu ai lui Dascălu. Oameni care ştiu că e bine să faci vara sanie (adică să culegi din timp tot felul de documente c epot induce cât de cât ideea de vinovăţie)
COncluzia: bravo, Dănuţ, aşa meriţi. Tu chiar nu ştii ce păţesc cei ce se amestecă în tărâţe?

2. Prostia lui Nichita.
Aici gogomănia e şi mai mare. Primarul şi patronul Iulius Group au o megaafacere, după atâtea alte tunuri date cu beneficii consistente reciproce. Nichtia şi Dascălu sunt uniţi de o sumedenie de fire, cusute cu ochi albaştri sau cu verzişori. De vreun an îi separă însă ceva extrem de zgomotos. Exact, tot Zoaia lui Ghiocel.
Se putea rezolva asta? PĂi am văzut deja că Dascălu poate comanda şuturi zoioase spre concurenţă sau chia rşi spre prieteni (Dănuţ ştie). Dar poate şi bloca astfel de lucrături. După 12 ani de monitorizat media locală pot să spun că Dascălu e singurul afacerist neatins vreodată de BZI: Niciodată Ghiocel nu a îndrăznit saă îl şicaneze cu vreo tâmpenie specifică lui. De Ioan PRISECARU a mai scăpat câte ceva, de Mardarasevici, PIţigoi şi alţi afacerişti grei iar a mai dat câte una, dar de Dascălu niciodată. La fel de PALAS.
Deci dacă sunt interese atât de grele nu putea Dascălu să oprească atacurile la adresa lui Gigi. Ba da, dar nu a făcut-o. Concluzia? Eşti luat de prost, Gigi, tocmai tu, tata şmecherilor, eşti luat de prost de unul pe care credeai că-l şmechereşti.

PDL-ul realist la centru, cumplit de prost la Iasi

Am vorbit in ultima saptamina cu doi din cei mai puternici afaceristi ai Iasului, oameni ce si-au construit afacerile aproape exclusiv in mediul privat (au foarte putine tangente cu statul). Surprinzator sau nu, amindoi sustineau ca actualul Guvern a luat masuri bune d.p.d.v. economic, taind unele cheltuieli asa cum ar fi facut si cei din mediul privat. “Exceptind sustinerea pentru Udrea, eu sunt 100% de acord cu ce a facut Basescu”, mi-a zis unul, (culmea, eu il stiu apropiat de PSD).

Dar cum pina la Dumnezeu te maninca sfintii, afaceristii Iasului se lovesc brutal de incompetenta, prostia, ignoranta, uneori chiar reaua-vointa a PDL-istilor locali. Unii portocalii poate chiar vor sa ajute, dar, categoric, mai toti nu pot, nu sunt in stare sa faca ceva pentru economnia locala.

Probe? Ia sa socotim un pic investitiile locale jutate de centru.

La Iasi a inceput din 2008 sa se lucreze la soseaua de centura, de aeroport se auzea ca e gata-gata sa fie modernizat si sa ajunga cel mai tare din rasarit, autostrada era si ea prezentata ca numai gata de pornit.       Acum soseaua de centura nu e gata nici pe jumatate, la aeroport nu s-a dat nici o cazma, iar autostrada e doar in fantezia unora.

In schimb Clujul, oras comparabil cu Iasul, are 3 parcuri industriale, autostrada, aeroport tare, stadion nou-nout, tocmai s-a aprobat si o sala polivalenta trasnet. Si am amintit doar de investitiile finantate de la buget. Pentru ca daca intru la capitolul afaceri private Iasul pare o simpla comuna fata de Cluj.      Iasul stă prost şi la o comparaţie cu oraşe mai mici decât el.

La fel e si in cazul judetului. Pai se compara Iasul cu Suceava? Doar in mintea sefei locale a PDL judetul Iasi a prosperat in epoca portocalie. Dar stiti vorba aia, nu e vina Mihaelei Popa ca e slaba, e vina celor care au lasat-o sa fie reprezentanta nr. 1 a Iasului.

Iar daca adaugam la mamaliga PDL-ista “ultracompetenta” “ec.ing” Gigi Nichita, avem explicatia dezastrului din economia locala.

Consecvenţă la TELE M: noi aplauze pentru PALAS

La doar câteva zile după ce constatam public faptul că deontologia e chinuită rău tare la TELE M, cel mai influent canal media local ţine să arate că-l cam doare la bască de audienţă: aşa că îşi informează telespectatorii că PALAS-ul e bun, frumos şi sprijină studenţii. Noile tămâieri au venit printr-o reclamă total atipică – vreo 3 minute – difuzată într-o pauză dintre ştirile de luni. Eu nu spun că TELE M-ul trebuie să înjure într-una PALAS-ul. Dacă e ceva bun de scos în faţă e ok să se facă asta. Dar să spui că amintitul proiect e frumos şi curat după ce ani de zile ai acuzat vehement că e ilegal şi reprezintă doar un tun pe spinarea ieşenilor…

Ar mai trebui ca TELE M să difuzeze materiale roz cu Gheorghe Nichita şi să anunţe (prin ştiri, reclame sau spoturi la miezul nopţii, cum vor ei) că de fapt câinii vagabonzi sunt răspunderea lui BOC pentur că nu a tăiat alocaţia javrelor, CET-ul este în faliment numai din cauza ieşenilor care ţin morţiş să se spele cu apă caldă deşi n-au bani, iar gropile de pe străzi sunt un element de decor modern neconvenţional. Bonus, poate ne oferă TELE M şi o ştire atent lucrată despre cât de absurdă e acuzaţia că la Iaşi s-au comandat dosare penale pe numele anumitor afacerişti şi mai ales că aceste dosare ar avea vreo legătură cu primarul, PALAS-ul sau PSD+PNL, cu puţină aromă de PD.