A avut dreptate de prima dată Fenechiu în privinţa lui Ponta

Acum vreo 3 ani între ieşeanul Relu Fenechiu şi bucureşteanul Victor Ponta izbucnise un scandal mai ceva decât între Băsescu şi Năstase. Fenechiu îşi botezase câinele Ponta, PSD-istul îl bruftuluia pe liberal pe la televiziuni cu invective specifice căldărarilor iar punţile erau rupte complet.

Au venit prezidenţialele şi, mai mult de nevoie decât de voie, cei doi “au dat la pace”. Au urmat schimbările din PSD, cocoţarea conjuncturală a lui Ponta în fruntea “partidoiului” şi strângerea legăturilor cu PNL, aşa că Fenechiu a început chiar să zâmbească atunci când apărea alături de Ponta.

Numai că ultimele evenimente îi dau dreptate liberalului pentru ce acuza acum 3 ani.

Mai întâi alianţa PNL-PSD. L-am urmărit cu mare atenţie pe Fenechiu în poziţionările publice din ultima vreme şi, spre deosebire de talibanii PNL şi PSD, a admis că e foarte posibil ca noua veche alianţă să-l ridice iar în sondaje pe Băsescu. Opinie radical respinsă de Ponta. Deci 1-0 pentru Fenechiu în privinţa abilităţţii politice.

A venit şi scandalul arestării de la Argeş. Ponta face “şedinţe de criză”, acuză vehement comenzi politice şi ameninţă cu pichetări politice ale instituţiilor juridice, Fenechiu zice simplu: să lăsăm justiţia să-şi facă treaba, dacă şi-o face corect”. Cine-o fi văzut băiatul rău în faţa organismelor internaţionale, extrem de sensibile când vine vorba de lupta anticorupţie?

La fel, Nichita cel mereu complexat de succesele din 2007 şi 2008 ale lui Fenechiu & co, nu are abilitatea de a se delimita, măcar uşor, de talibanismul lui Ponta. Probabil speriat că şi el poate fi reţinut (la câte tinichele are legate de coadă şi pe care i le-au văzut procurorii + PDL-ul putea fi arestat de 40 de ori până acum), Nichita mobilizează PSD Iaşi pentru proteste în faţa Prefecturii Iaşi ca formă de apărare a unui arestat la Argeş. Ce-are una cu alta? Unde e abilitatea de politician a lui Nichita?