Ziarul de Iaşi o ia tare la bâză pe şefa PDL

Ultimul succes în materie de comunicare publică la PDL Iaşi este montarea Ziarului de Işai împotriva Mihaelei Popa. Zilele trecute amintitul cotidian nota că de PDL-ul madamei “râd şi curcile de la Dancu până la douză noaptea când vine prefectul în pielea goală”. Iniţial am zis că e un puseu jurnalistic şi atât dar azi Ziarul dă un nou semnal: “Popa îşi aduce aminte doar din când în când de Iaşi”

Adăugaţi la asta faptul că la TELE M (cel mai influent canal media local) nu apare decât meteoric şi atunci în ipostaze neutre dar şi faptul că Popa are rupte complet punţile către mediul de afaceri local (dacă la PDL reper pentru mediul de business e Gabriel Grigore nu mai e nimic de comentat).

Aveţi deci imaginea unui lider de paie, care spune şi promite multe dar în realitate…

O bănuială legată de Fenechiu, Dascălu şi Simirad

Joi şeful PNL Iaşi anunţa că vrea un pact transpartinic pentru “marile proiecte ale Iaşului”. Şi enumera acolo Fenechiu aeroportul, şoseaua de centură, autostrada, proiectele europene si marile investiţii private.

Cunoscându-l deja de 10 ani pe Fenechiu şi ştiind că extrem de rar nu are un interes direct în astfel d emari înţelegeri (Delphi pare excepţia care întăreşte regula) imediat m-am întrebat ce o fi în spatele acestei dorinţe bruşte de parteneriat oficial (cel cu PSD există deja, dar e ascuns). Şi l-am întrebat pe Fenechiu de ce e nevoie de jurăminte oficiale ale PSD, PDL şi PNL pentru ca privaţii să obţină finanţări europene (era trecut şi aşa ceva pe lista marilor scopuri). Iar Fene a răspuns sincer: “e nevoie ca autorizaţiile de la Primărie şi CJ să fie obţinute repede”.

Tare cred că de fapt acest deal politic transpartinic vizează posibile finanţări pândite de developerul PALAS încă din 2009, de când banca i-a tăiat finanţarea. Acum văd, aşa cum o face tot Iaşul, că a găsit nişte bani (am auzit ba de implicarea lui Adamescu, ba de un sprijin via PF Dan Ciobotea, văd că şi TELE M dansează altfel), dar în mod cert e nevoie de mult mai multe fonduri. Iar cele europene sunt musai legate de OK-ul autorităţilor. Deci are probleme Dascălu cu Simirad? Numai în acest caz s-ar justifica o frăţie Nichita-Fenechiu-Popa.

Ce criză? Ce inundaţii? Dumitru Oprea se dă “politician de marcă” pentru că a fost invitat de Caluschi la o lansare de carte

În plină criză economică şi într-un moment în care şeful PDL, Emil Boc, a decretat că “nu este ceva mai important decât rezolvarea problemelor cauzate de inundaţii”, senatorul PDL Dumitru Oprea anunţă pe blogul propriu ce-l preocupă: e foarte bucuros că a participat la Bucureşti la lansarea unei cărţi a consultantului primaurlui PSD de Iaşi.
În primă fază Oprea anunţă că la lansare au fost “politicieni de marcă”, asta ca să ştie toată lumea în ce medii se învârte senatorul de Tătăraşi. Apoi este reprodusă declaraţia făcută de Oprea cu acel prilej. Evident, declaraţia nu am regăsit-o nicăieri în media sau pe site-uri ci doar pe blogul lui Oprea, asta ca să fie limpede cât de mişcaţi au fost Caluschi & co de intervenţia PDL-istului.