Ultima strategie la PDL Iaşi: “împărăteasa e în fundul gol”

        De o lună PDL Iaşi are o nouă conducere dar filiala bălteşte mai tare decât pe vremea lui Cârlan. Ieşiri mediatice de coafare a imaginii nu, acţiuni care să arate o schimbare în bine iarăşi nu, tăcere şi neputinţă da. Pe la partid nu mai vin greii filialei, ci doar Costică Şerban. Explicaţia? Toţi s-au ascuns pentru a lăsa-o singurică pe Popa să se îngroape. Iar madama nu înţelege că va fi “împărăteasa cu fundul gol” şi se iluzionează că ea singură, prin câteva întâlniri la Bucureşti cu Boc, Videanu şi Blaga, ţine filiala în mână.

       Ce nu înţelege cu nici un chip Popa deşi este evident pentru oricine? Există oficial o CODA, dar 6 membri sunt primari de comune, 6 sunt parlamentari iar doi secretari de stat, deci în timpul săptămânii PDL  nu-i are la Iaşi ca factori de putere decât pe ceilalţi 4 din CODA: Butucă, Nani, Grigore şi Ursanu. Ultimul nu are cu nici un chip vreo autoritate în faţa tălpaşilor portocalii, viceprimarul e ciuca bătăilor lui Nichita fără ca Mihaela Popa să riposteze măcar o dată, în timp ce Nani şi Butucă abia învaţă ce hram are PDL-ul local. Deci cine să conducă? Mult mai abil în astfel de intrigi politice, Dan Cârlan cel atât de contestat de mine a realizat că e mai câştigat dacă stă la cutie, aşa că a plecat prin concediu vreo lună., Movilă, Bulgaru şi agaricii lor – “mafioso” sau “şpagatonii” – cum li se zice mai nou în filială – au dispărut şi ei în ceaţă, Narciza Nedelcu a făcut un pas mare înapoi mulţumită că a rămas cu leafa dar mai ales avantajele colaterale şefiei de la Cadastru, Iulian Şerban a dispărut şi el în ceaţă. Parlamentarii sunt toată săptămâna la Bucureşti iar când vin în Iaşi nu dau deloc pe la partid, aşa că tot Costică Şerban e cheia şi lăcata. Iată deci cum a reformat Mihaela Popa filiala.

       Rezultă o inactivitate cronică de care doar Popa va fi făcută vinovată. Spre exemplu, iată ce activitate fierbinte va fi la PDL în acest week-end: madam Popa lucrează până vineri târziu la Bucureşti pentur că e ditamai membru într-o comisie parlamentară (OK, de învăţământ, dar tot un simplu membru e, nu şef, deci nu prea se justifică să lege filiala de gard pentru asta). Sâmbătă am înţeles că vine fulger la Iaşi dar nu e nici o şedinţă CODA, nimic de amploare. Apoi duminica iar o tuleşte de-acasă pentru că e întâlnirea cu Băse. Şi fără ea nu se face nimic la Iaşi, că aşa e democratic. Nu-i “logic” atunci să-l fugăreşti pe singurul om care mai mută două foi în partid, fie el şi un falfabet ca Şerban?

        Bonus, aud că madam Popa începe să aibă “avioane”, scenarii SF pe care le flutură nonşalant cu privire la diverse persoane din partid şi din afară (inclusiv la adresa mea). Îi transmit doar atât: numai cine a cumpărat suflete se poate gândi că duşmanii săi au cumpărat sufletul celui care îi spune în faţă cum stau lucrurile. Din acest punct de vedere între Popa şi Cârlan nu e nici o diferenţă.

Foame tot mai mare în şatra lui Ghiocel

Sâmbătă pe la 16.30 eram la intersecţia de la Fundaţie şi aşteptam la semafor. Când văd o fătucă ce încerca disperată să vândă un ziar. Avea un vraf întreg de ziare în cealaltă mână şi chiar mă gândeam să-mi fac o pomană cu săraca fată. Dar mi-a trecut instantaneu când am văzut că vinde BZI. Am urmărit însă reacţia celorlalţi şoferi. Din vreo 20 şi ceva câţi mai eram la semafor nici măcar unul nu a aruncat 1 leu pe fiţuica lui Ghiocel.

Am zis că poate e o întâmplare aşa că am parcat în faţa Casei Studenţilor şi m-am întors în intersecţie pe jos să văd ce se mai întâmplă. Săraca fată (“sigur” avea carte de muncă, “sigur” plăteşte Ghiocel impozite pentru ea) se zbătea să vândă măcar un exemplar din BZI dar degeaba. Nimeni, absolut nimeni în decurs de 10 minute nu a irosit 1 leu pentru fiţuica în cauză.

Iar faptul că Ghiocel ajunge să trimită fătuci în intersecţii, sâmbăta după-amiază, doar-doar o mai vinde un “ziar”, e cea mai bună dovadă a prăbuşirii vânzărilor publicaţiei trimise de DNA în judecată pentru şantaj prin presă.