ziarişti şi “ziarişti”

        Un băet specializat în culesul scamelor de pe costumele lui Cârlan şi în intoxicat media locală cu gogonele portocalii s-a trezit acum câteva zile să facă o “analiză”. Şi toarnă acolo un ghiveci de cifre din care reiese că el e singurul care face presă cu adevărat, iar restul doar se joacă.

        Să-i răspund ar însemna să-i fac un serviciu popularizându-i fanteziile. Aşa că prefer să-l las să-şi răspundă singur la o întrebare:

 

- nu te gândeşti că eşti în aceeaşi barcă cu Mazilu? El are credibilitatea terminată de Ghiocel, tu de Cârlan. Cine să te creadă că eşti obiectiv?

Păcăleli media

        Extrem de viguros în observarea bubelor administraţiei locale, ziaurl Evenimentul s-a domolit de câteva zile. O posibilă explicaţie este ditamai anunţul publicitar ce tronează în ziar şi e plătit de Primărie. Căî plata se face din cei câţiva firfirei europeni atraşi miraculos de Primărie nu deranjează pe nimeni.

        Dacă aveţi chef sa râdeţi de să vă ţineţi cu mâna de burtă uitaţi-vă în 7 Est. Pe pagina 16 apare  un “sondaj” conform căruia cele mai mari audienţe dintre televiziunile locale le au Iasi TV Life şi Prima TV Iaşi, cu o cotă de 43 respectiv 40%. Pe pagina 18 acelaşi “sondaj” pretinde că d.p.d.v. al educaţiei telespectatorilor Iaşi TV Life are cel mai cult telespectator – 35,9%, Prima TV căzând pe locul 5 cu 20%.

       În fine, nimeni din media ieşeană cea atât de lăudată – cu excepţia notabilă a Adevărului, Iasicastiga.ro şi TELE M-ului – nu observă că la CJ s-a votat pe furiş trecerea a 4,5 ha din patrimoniul CJ în cel al CL pentur a se acoperi o uriaşă ilegalitate ce anulează asocierea la PALAS. 

       Asta-i presa ieşeană. Cine poate să vadă dincolo de aparenţe, înţelege, cine nu, e manipulat.

Război crunt Popa – Oprea pentru şefia PDL

        Ieri premierul Emil Boc s-a întâlnit cu senatorii PDL pentru a discuta despre buget. Cu această ocazie, sătul să tot citească şi să audă cum tot vine Nichita şef la PDL Iaşi, senatorul de Tătăraşi, Dumitru Oprea (pretendent vechi la şefia filialei locale), îl somează pe Boc să spună cum stau lucrurile. Aparent foarte sigur pe el, şeful PDL susţine că nici vorbă de o asemenea achiziţie, că totul e o scorneală a presei iar el e curat şi cinstit.

       Naiv, după mine, sau prost, după mulţi din PDL, Oprea se bucură că “a pus lucrurile la punct” iar spre seară chiar scrie pe blogul propriu că el personal e garantul curăţeniei morale la PDL Iaşi: ce altceva decât glumă sinistră poate fi zvonul că cineva ar vrea să ne fie mare oaspete în PD-L Iaşi? Şi nu numai oaspete, ci poate chiar jupân, căci jupân s-a proclamat deja el singur peste un oraş întreg. Îmi şi imaginez cum ar trebui să mă duc în colegii, la oameni, să le explic că acela care administrează incompetent şi dubios oraşul ar fi de mâine bun şi cinstit doar pentru că ar sări în barca noastră. indiferent de interesele nenorocite ale unora, există o limită. Iar peste această limită, cel puţin atâta timp cât Oprea va face politică, nu vom trece niciodată. Fiecare să răspundă aşa cum ştie şi poate în faţa alegătorilor şi a legii. PD-L nu e paravan pentru dosare şi adăpost pentru “maidanezi” politici. Iar dacă unora chiar nu le pasă nici de asta, le zic doar atât: “Gândiţi-vă măcar la ce ar spune oamenii”

       Între timp alţi pretendenţi la şefia PDL Iaşi s-au pus pe carotat. Pe diverse canale Mihaela Popa (oficial senatoare de Copou-Centru şi Alexandru, dar ocupată de fapt de soarta romilor, puşcăriaşilor şi basarabenilor) l-a tocat pe Oprea. Printre bârfele care mi-au trecut pe la ureche am auzit chiar şi varianta absurdă, cred eu, că Popa ar fi susţinut necesitatea racolării lui Nichita, oficial pentur a întări filiala (ar avea primar de municipiu, nu?) dar neoficial pentru a-i mătura pe Cârlan şi Oprea (pe care îi acuză că s-au aliat împotriva ei – ceea ce este adevărat). Nu cred că Popa ar merge atât de departe da rîn privinţa fitilelor puse în cârca lui Miticuţă sunt convins că şi-a făcut treaba.

        Aceste secvenţe vin după atâtea altele (Popa n-a fost folosită deloc în campania pentru Primărie a lui Oprea, la parlamentare Oprea s-a dat public senatorul întregului oraş, sfidând-o făţiş pe colega sa, iar ulterior s-a aliat cu Dan Cârlan pentru umilirea Mihaelei de faţă cu peste 100 de PDL-işti mărunţi după europarlamentare) care întregesc imaginea unui război surd în interiorul PDL Iaşi. Un război în care fiecare tabără trage cu disperare în toţi cei din jur, doar-doar o scoate ea capul puţin. Evident, nimeni nu mai ţine cont de faptul că acel măcel are drept rezultat prăbuşirea PDL-ului local, înfipt de mult timp în postura de sac de antrenament al lui Nichita.