Euroconstruct s-a lipit şi de Dedeman

         Dintre sutele de firme de constructii din Iaşi Dedeman lucrează fix cu Euroconstruct pentru amenajarea căilor de acces spre noul complex de lângă Metro. Al naibii coincidenţă.

e greu cu deontologia

         Cea mai mare investiţie de la Iaşi – PALAS – a fost pusă pe butuci de criză. Fapt deja evident. Interesează comunitatea? Oho.

         Am scris despre acest lucru arătând că am şi probe oficiale (o notă internă de la o bancă prin care se anunţa că BCR şi Unicredit au stopt finanţarea la PALAS) şi neoficiale (de 3 săptămâni şantierul zace în inerţie deşi vremea de afară ar îndemna la treabă chiar şi noaptea). Imediat au sărit câţiva gândaci care să spună că îl şantajez pe Dascălu (raţionamentul e idiot – ce să şantajezi dacă nu mai sunt bani).

        De voie de nevoie primarul a trebuit să iasă public şi să admită că e o problemă la PALAS, deci Dobaşu n-a înnebunit. Este ştire declaraţia primarului ? Este. Cu toate acestea bravul TELE M se face că plouă iar ultra deontologul Ziar de Iaşi se scarpină după ureche. Nici unul din aceste canale nu spun nici pâs deşi reporterii lor erau lângă Nichita şi înregistrau atent când primarul admitea cu greutate că e nasol în spate la Palat. Mai puţini ostentativi în bătutul cu măcar o cărămidă-n piept, reporterii de la cumintele ziar Evenimentul şi, culmea, de la ziarul primarului, Iasi Plus, văd ştirea care sare-n ochi oricui.

        Ca o agenţie de monitorizare profesionistă, AS Media preia toate aceste semnale. În acest timp un site care se dă şi el de monitorizare dar a cărui principală ocupaţie este să-i facă papucii lui Cârlan se face că plouă. Ei, e greu cu deontologia.

Cel mai nou criteriu de retrogradare la PDL: “eşti prieten cu Dobaşu”

          Prostia unora de la PDL Iaşi pare să nu aibă limite. Deranjaţi la culme de faptul că eu sau colaboratori de-ai mei spun lucrurilor pe nume şi scot la suprafaţă dedesubturi din filială, mai mulţi agarici de la PDL, atât din cei apropiaţi lui Cârlan cât şi din aplaudacii lui Oprea, au impus un criteriu straniu la promovări în diverse funcţii: să nu fii prietenul lui Dobaşu (vă daţi seama, am ajuns Bau-bau-ul PDL-ului). Aşa se face că diverse persoane prinse că stau de vorbă cu mine (atenţie, discută cu mine, nu neapărat că sunt prieteni) sunt tăiate riguros de pe orice listă. Inventatorul acestui criteriu e cel mai penibil personaj scos în faţă de PDL Iaşi, Constantin Şerban.  El şi alţi terchea berchea fac şi refac listele cu cei bănuiţi a fi turnători, deşi admite că de multe ori chiar oameni de-ai lui Cârlan turuie pe la colţuri în dorinţa de a-şi “scoate în faţă” prietenii.  

         Asta-mi aduce aminte de boala lui Cârlan care e convins de vreun an jumate că nu incompetenţa şi lichelismul său m-au făcut să nu-mi pun pe ochi batista legată la căpăţânile celorlalţi jurnalişti ci banii liberalilor. Aşa manager de filială, aşa slugi.

scenariu SF anti Ghiocel

        Niste comentatori locali sunt gata să jure că la Iaşi s-a format coaliţia Prisecariu-Dobaşu-Fenehciu care are drept scop îngroparea lui Ghiocel Asimionesei. Siguri pe ei, aceşti Cocoşilă moderni se apucă de aruncat scenarii pe unde apucă, folosind ca unic argument faptul că TELE M, www.iasicastiga.ro şi Ziua de Iaşi au publicat în aceeaşi zi materiale despre cum şantajează Ghiocel pentur a stoarce bani publici.

        Ca să fie limpede cum stau lucrurile precizez cârcotaşilor:

        1. coaliţia s-a născut în 2005 când am câştigat în instanţă procesul de calomnie pe care l-am avut cu Ghiocel. Nimeni din media nu a mai reuşit aşa ceva, motiv pentur care m-am şi lăudat cât am putut cu succesul meu. Nici TELEM-ul şi nici Jurnalul de Est (ziarul lui Fenechiu la vremea aia) nu au suflat vreo vorbă.

        2. Când “prietenii” i-au făcut cadou lui Prisecariu un dosar la DNA, nimeni din media nu a spus măcar în şoaptă că dosarul e cusut grosolan cu aţă albă. Doar eu am făcut acest lucru, în timp ce ziarul lui Fenechiu s-a făcut că plouă. Ba, din câte ţin eu minte, JdE chiar era pe invers atunci (nu mai zic de complicitatea politică a liberalilor la acea comandă).

        3. Când Fenechiu a fost bombat violent de Ghiocel, TELE M-ul s-a făcut şi el că plouă, ca mai toată media locală. Tot eu am fost cel care a ţipat de unul singur că Fenechiu e şantajat (şi asta se întâmnpla pe vremea când “prietenii” mă catalogau “omul lui Solcanu”, în epoca în care era extrem de periculos să te pui contra curentului).

        4. Când Ghiocel m-a mâgzâlit în Zoaia lui cu tiraj de ghiozdan nici TELE M şi nici ziarul lui Fenehciu n-au zis nici pâs.

        Vedeţi deci că alianţa funcţionează din plin, dar lipseşte cu desăvârşire.