presă coruptă sau mult prea slăbănoagă?

        în ultimele zile cine a avut ochi să vadă a putut observa câteva bombe pe anumite canale media locale. TELE M-ul a lansat luni seară informaţia că ultimul şef al SRI şi apoi şef de cabinet al prefectului Bodea, recte Tiberiu Simion, a fost racolat şi el de către Iulian Dascălu. Nimeni din restul mediei locale, cu excepţia www.iasicastiga.ro, nu a reacţionat în vreun fel, toţi făcându-se curajos că plouă.

        Site-ul amintit a publicat tot luni povestea incredibilă cu filarea şefului Poliţiei Comunitare de către Poliţia Rutieră. Iarăşi, nimeni din media loclaă nu a sărit să afle mai multe, să vadă cum a fost posibil să se cheltuiască bani publici pentru răfuieli personale. Toată lumea s-a făcut curajos că plouă.

       O altă bombă, lansată tot de Iasicastiga.ro acum o lună şi reluată marţi anunţă că primarul a siluit grosolan legea declarând la notar că terenurile din perimetrul PALAS sunt libere de sarcini, deci pot fi ipotecate în favoarea băncii. La 3 luni distanţă o fundaţie evreiască obţinea de la o comisie guvernamentală 2671 mp chiar în inima PALAS-ului. Culmea,  pe teren se construise deja o clădire, situaţie în care evreii puteau cere demolarea ei şi oprirea PALAS-ului. Iarăşi mucles total din partea presei atât de curajoase din Iaşi.

       Spuneţi voi: e vorba de corupţie? Incompetenţă? sau pur şi simplu atât de gălăgioşii şi vitejii presari de pe bloguri ori forumuri sunt în realitate nişte simple mârţoage?

Se pregăteşte ejectarea lui Nichita din rândul masonilor

       Deşi pare incredibil, majoritatea masonilor din Iaşi pregăteşte eliminarea primarului Nichita din această comunitate. Motivul e neimplicarea de mai bine de doi ani a primarului şi neacordarea de ajutoare masonilor obişnuiţi care au apelat la el.

       Pe de altă parte pe Gigi îl doare la bască. E atât de fericit că a reuşit să intre în anumite cercuri de la Bucureşti încât masoneria ieşeană e o jucărie stricată pentru el. La fel se poarăt şi afaceriştii apropiaţi primarului, adică Iulian Dascălu, Bogdan Piţigoi sau Gabi Mardarasevici, toţi lipsind din acest peisaj de luni sau chiar ani. Doar Dascălu a mai apărut cu numele, dar ca sponsor la diverse acţiuni. Interesant e că deşi e băgat în combinaţii tari la Bucureşti, Cezar Caluschi nu a renunţat la poziţia sa importantă din masoneria ieşeană.

       Ca atare, comunitatea masonilor din Iaşi, dominată de afacerişti de rang doi şi de o turmă de medici bogaţi, înceacă să se repună pe picioare pe alte baze. Scandalul Niculescu – Pricop Niciman nu a fost încă stins dar templul a rămas la sediul din Bucium al firmei ultimului